Publicaties

Wandelverslag ‘Eten uit de natuur’

Artikel Geplaatst op

Vandaag was de langverwachte IVN excursie ‘Eten uit de natuur’. Ik keek er al weken naar uit en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Op internet had ik al enkele websites over wildplukken bezocht en mezelf ingelezen in de verschillende soorten eetbare planten. Misschien keek ik er zo erg naar uit dat het eigenlijk alleen maar tegen kon vallen.

Lees meer

Wildplukkers Gilde gaat voor eetbare natuur zorgen

Artikel Geplaatst op

Eten wat de natuur schaft: variërend van beukenootjes en kastanjes tot paddestoelen, van eetbare planten en bessen tot waterkers. Jarenlang mocht het nergens, maar nu wordt het op steeds meer plekken weer toegestaan. Op de Nijmeegse heuvelrug is gisteren daarom het Wildplukkers Gilde Nederland opgericht. Dit gebeurde op de tweede Nationale Wildpluk Conventie waarbij wildplukkers uit het hele land elkaar ontmoeten. Ze wisselen recepten uit, maken boswandelingen waarbij ze verse ingrediënten verzamelen, volgen workshops en eindigen met een uitgebreide picknick.

Lees meer

Populair wildplukken heeft nu eigen plukkersgilde

Artikel Geplaatst op

“Dit is een reuzenchampignon, ruim 10 centimeter doorsnede. Je kunt ‘m eten, maar er staan er maar twee, dus die laten we staan.”

Edwin Cornelissen leidt een groep van ongeveer twintig wildplukkers door de bossen van Beek-Ubbergen. Ze hebben plastic tasjes bij zich, of mandjes. Sommigen hebben ook een paddenstoelenboekje meegenomen. Vandaag gaan ze oogsten uit de natuur: nagelkruid, paardenbloem, bramen en kastanjes.

Lees meer

Wildplukkers Gilde gaat voor eetbare natuur zorgen

Artikel Geplaatst op

Eten wat de natuur schaft: variërend van beukenootjes en kastanjes tot paddestoelen, van eetbare planten en bessen tot waterkers. Jarenlang mocht het nergens, maar nu wordt het op steeds meer plekken weer toegestaan. Op de Nijmeegse heuvelrug is gisteren daarom het Wildplukkers Gilde Nederland opgericht. Dit gebeurde op de tweede Nationale Wildpluk Conventie waarbij wildplukkers uit het hele land elkaar ontmoeten. Ze wisselen recepten uit, maken boswandelingen waarbij ze verse ingrediënten verzamelen, volgen workshops en eindigen met een uitgebreide picknick.

Lees meer