Meteen naar de inhoud

Arrangementen

Hieronder vindt u een aantal activiteiten die Wandeloogst te bieden heeft. Uiteraard maken we graag voor u een programma op maat. Neemt u gerust met ons contact op.

Een bijzonder uurtje wandelen

Zoeken en proeven

Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar eetbare planten en deze uiteraard ook proeven. Overal zijn eetbare planten dus de wandeling kan overal plaatsvinden.

Leuk als lunchwandeling bij een bedrijfsactiviteit of ontspannen start of afsluiting van een dagje uit.

Zoeken, proeven en bereiden

Wanneer u wat langer de tijd heeft, raad ik u aan om twee of drie uur met mij te gaan wandelen. Naast het zoeken en proeven van diverse eetbare planten gaan we ze ook verzamelen. Aan het einde van de tocht maken we van de verzamelde planten een aantal lekkere gerechtjes. Welke gerechtjes dat worden is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en de verzamelkunst van de deelnemers.

Lekkere gerechtjes maken

Naast wandelingen verzorgt wandeloogst ook kookworkshops met voedsel uit de natuur. Deze workshops kunnen op elke locatie met een oven of fornuis plaatsvinden. Bij u thuis bijvoorbeeld. Wandeloogst heeft ook een aantal mooie locaties in en om ’s-Hertogenbosch tot haar beschikking.

Mogelijke kookworkshops zijn:

 • Tapas maken
  (bijv. van brandnetel of zevenblad)
 • Limonade maken
  (bijv. van vlierbloesem of vlierbessen)
 • Eetbare wilde bloemen bereiden
  (bijv. madeliefjes of paardenbloemen)
 • Zelf jam maken
  (bijv. van braam of bosbes)
 • Warme dranken maken
  (bijv. eikeltjeskoffie of cichorei)
 • Zoete koekjes bakken
  (bijv. van tamme kastanjes, beukennootjes of hazelnoten)
 • Wilde likeurtjes samenstellen
  (van wilde kruiden en bessen)

Natuur beleven

Naast deze ruik- proef- en doe-workshops biedt Wandeloogst ook een workshop natuur beleven aan. Hierbij gaan we juist niets doen, maar stil staan. De natuur ervaren met al uw zintuigen. Genieten, verwonderen en tot rust komen.

Deze workshop duurt 1 tot 3 uur en wordt op maat gemaakt naar de behoefte van uw organisatie. Mooi tijdens bijvoorbeeld een teamdag van een bedrijf of vereniging.

 

Floralore

Waarom zoenen we onder een mistletoe? Welk kruid beschermt tegen duivels en heksen? Wie woont er in een vlier? Welk gerecht eet men met midzomer? Hoe beschermt u uw vee en uw huis?

Een wandeling of lezing over het gebruik, de rituelen en symboliek van wilde planten. De wandeling of lezing duurt 1 a 1,5 uur.

De floralorewandeling wordt aangepast aan de tijd van het jaar (Midzomer, Sint Jan, de oogst, Midwinter, Vastentijd, Valentijn, Pasen, Allerheiligen etc.).

De wandeling kan ook rond uw eigen ‘erf’ plaatsvinden. We sluiten de wandeling of lezing af met enkele (Brabantse) sagen en/of een Lorequiz.

Wie gingen u voor?

Kijk hier voor een overzicht van recente activiteiten.

Geïnteresseerd?

Neem contact op voor een arrangement op maat.

  WildplukwandelingWildplukwandeling met kookworkshopLezingCursus

  Uit het gastenboek

  Wat heb ik genoten gisteren;
  Met 8 hele fijne vrouwen mijn 65ste verjaardag gevierd op de Graafse Akker.
  De 9e vrouw was Geertje, wat een leukerd. Net zo puur als haar werk.
  Ze nam ons mee, opzoek naar eetbare planten, uitleg, geschiedenis, ruiken, proeven en plukken. Samen aan de slag om er wat lekkers van te maken en uiteindelijk in de zon heerlijk zitten smikkelen van een pure maaltijd.
  Iedereen super enthousiast!
  Met minimale middelen, groots genoten.
  Zo wil toch iedereen wel 65 worden…

  IVON WOUTERS | 14 MAART 2022