Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Midzomer wildplukwandeling aan de Waal

22 juni 2018 om 21:30

21 juni is de langste dag van het jaar. Daarna worden de dagen weer korter. Deze dag staat ook wel bekend als Midzomer. Een moment om bij stil te staan. Dat hebben mensen door de eeuwen heen om verschillende manieren gedaan. Kruiden, vuur en verhalen speelden daar een belangrijke rol bij.

 

Tijdens de wandeling wordt stilgestaan bij de betekenis die midzomerkruiden door de eeuwen op ritueel, medicinaal en culinair vlak heen hebben gehad.

We gaan tijdens deze midzomeravondwandeling proeven aan de midzomerfolklore. Aan de hand van planten die we tegenkomen, vertelt Geertje Jansen hun midzomerverhalen. Over rituelen, volksgeloof en symboliek. Ook de volksgeneeskunde en de eetbaarheid van wilde planten komt aan bod. Uiteraard gaan we ook enkele planten proeven. We sluiten de wandeling af met een Midzomerborrel met wilde eetbare drankjes en hapjes.

Kosten: 15,- euro, duo-ticket 25,-

 

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

Let wel! Inschrijven kan niet via het blokje ‘meld je aan’ maar moet via onderstaande link bij ‘hier’. Aanmelden is noodzakelijk! Tickets bestellen kan hier.

 

Locatie: De Kleine Wiel

Adres: Karl Marxstraat 101 in Lent (bij Nijmegen)

Datum: 22 juni 2018

Tijd: 19:30-21:30 uur

Gegevens

Datum:
22 juni 2018
Tijd:
21:30
Evenement Categorie: