
Workshop Eetbare bloemen
Evenement Navigatie
Bloemen zijn er in allerlei kleuren en geuren. Ze zijn een genot voor het oog en sommige zijn ook nog eetbaar!
Tijdens de 2 uur durende workshop gaat Wandeloogst je zoveel mogelijk vertellen over eetbare bloemen. Welke bloemen zijn eetbaar? Hoe kan je ze thuis kweken? Welke bloemen kan je gebruiken in de keuken en welke absoluut niet? Je komt het allemaal te weten!
Door de workshop heen zal Larisa, mede-oprichter en vegan chef van Health Cafe Oerwoud de deelnemers meenemen op culinaire reis door de wondere wereld van eetbare bloemen. De proeverij is volledig biologisch & plantaardig en met allergieën zal rekening gehouden worden indien tijdig aangegeven.
Heb jij zin om mee te doen? Meld je dan snel aan via www.oerwouddenbosch.nl. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers!
Bedankt voor de mooie ervaring Geertje!
Het was precies wat ik had gehoopt. De verhalen die je bij alle planten vertelde maakte het heel levendig, mooi dat je je achtergrond en passie als historicus tijdens deze wandelingen inzet. Ik vond het erg leuk dat je veel over de gezondheidseffecten van de planten wist te vertellen. Je bent heel eerlijk in hoe ver je kennis gaat, als je iets niet weet zeg je dat en verzin je niet zomaar wat. We hadden ook een leuke en niet al te grote groep waarmee we veel ervaringen konden delen.
Ik ben deze week al begonnen met het wildplukken in mijn omgeving. Ik heb al; thee gemaakt met paardenbloem en jong braamblad; een stamppot met weegbree en vogelmuur; mozzarella met tomaat gedecoreerd met maarts viooltje, madelief en paarse dovenetel; salade van winterpostelein; wraps met look-zonder-look. Je hebt me aangestoken!
Veel liefs en plukplezier voor de volgende groepen.